Na vsebino

Obrtna pot - predstavitev poklica ELEKTRIKAR

V nadaljevanju projekta Obrtna pot smo danes v sodelovanju s podjetjem EMV VRŠČAJ d.o.o. izvedli predstavitev poklica ELEKTRIKAR za skupino učencev iz OŠ Loka in Dragatuš. Direktor podjetja Ivo Vrščaj nas je s sodelavci pričakal na gradbišču vrtca v Loki. Ker je potrebno poskrbeti za varnost, so nam najprej razdelili zaščitne čelade.

Po uvodni predstavitvi družinskega podjetja, katerega začetki segajo že v leto 1984, smo se sprehodili po gradbišču in si v živo pogledali izvajanje del. Povedal je, da se je potrebno neprestano prilagajati in sodelovati z ostalimi izvajalci del. Tudi v tem poklicu je čutiti napredek, saj ni več težaškega razbijanja po stenah, v pomoč so dvižne lestve in razni stroji. Večkrat je poudaril, da je varnost izvedbe del na prvem mestu. Ko je projekt končan je potrebno narediti še vse meritve in preveriti, da je vse narejeno tako, kot je v načrtu.

Na koncu nas je čakalo še presenečenje in sicer manjša pogostitev, učenci pa so prejeli tudi svinčnike in majice. Omenil jim je možnost opravljanja počitniškega dela in pridobitev kadrovske štipendije. Učenci so z zanimanjem spremljali predstavitev, ki jim bo zagotovo v pomoč pri končni poklicni odločitvi.

Vir: OOZ Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj