Na vsebino

Obljubili, da se bodo v Niš spet vrnili

Foto: Tjaša Miketič
Foto: Tjaša Miketič

Člani Folklorne skupine Dragatuš so minuli teden v Nišu zastopali slovenske barve na 12. Mednarodnem študentskem festivalu folklore. Poleg FS Dragatuš so na festivalu letos nastopile še folklorne skupine iz Indije, Indonezije, Mehike, Rusije, Poljske, Bolgarije, Severne Makedonije in Srbije.

V petih festivalskih večerih so Dragatušci nastopili v čudoviti Beli Palanki, Knjaževcu, Vladičinem Hanu, kjer so se predstavili s plesnima postavitvama Polčke in Tancaj, tancaj črni kos, in festival zaključili s skupnim nastopom vseh sodelujočih folklornih skupin v parku svetega Save. Pred večtisočglavo množico so se predstavili z bogatim programom in v različnih folklornih kostumih - tako v tradicionalnih belih nošah, kot tudi v novejših pražnjih folklornih kostumih.

Nekaj prostega časa so našli tudi za ogled znamenitosti tretjega največjega mesta v Srbiji in obljubili, da se v Niš kmalu spet vrnejo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj