Na vsebino

Obiskala nas je Pika Nogavička

Včeraj smo se ob 17.uri v Knjižnici Črnomelj zbrali prijatelji branja, knjig, pravljic, knjižnice in prijatelji najbolj pogumne, močne in zabavne deklice z rdečimi kitkami- Pika Nogavičke.

Naša zgodba s Piko Nogavičko se je pričela lansko leto, ko nas je knjižničarka Meta Pivk Srdič iz Knjižnice Velenje povabila na Pikin festival, kjer smo otrokom v Pikini knjižnici ob velenjskem jezeru predstavili kamišibaj gledališče in tudi izvedeli za Pikino bralno značko ter se odločili za sodelovanje. Tako smo se priključili mnogim slovenskim knjižnicam, ki sodelujejo pri Pikinem projektu: Mariborska knjižnica, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj, Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto in Knjižnica Ksaverja Meška iz Slovenj Gradca.

V lanskem septembru smo tako razdelili 50 Pikinih beležk in kar 29 mladih bralcev je do danes uspešno zaključilo Pikino bralno značko, kar pomeni, da so sami ali skupaj s starši prebrali vsaj štiri knjige iz bralnega seznama in beležko z naslovi in risbami prebranih knjig prinesli pokazat knjižničarki. Bralne gumbke in priznanja je mladim bralcem razdelila Pika Nogavička, ki si je skupaj z nami ogledala tudi lutkovno predstavo z naslovom Žabec in prav poseben dan, katero so nam zaigrali učenci lutkovne igralnice iz OŠ Mirana Jarca pod mentorstvom Mete Andriševič in Alenke Mravinc.

Vabimo vas, da tudi v letu 2017/18 sodelujete v projektu, kajti navihana Pika Nogavička nam je obljubila, da nas obišče in razveseli tudi drugo leto.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj