Na vsebino

Občina Semič pristopila k dogovoru o spodbujanju zmanjšanja uporabe plastičnega pribora v slovenskih občinah

V Občini Semič smo s podpisom pristopne izjave pristopili k Dogovoru o spodbujanju zmanjšanja uporabe plastičnega pribora za enkratno uporabo. Naš namen je s svojim ravnanjem ozaveščati ostale občane o resnosti problematike in posledicah prekomerne uporabe plastičnih izdelkov za enkratno uporabo. Vztrajen porast nastajanja plastičnih odpadkov in odlaganje plastičnih odpadkov v okolje ter negativen vpliv na okolje, zdravje in gospodarstvo je resen problem.

Sodelavci na občinski upravi smo se že pred leti odločili in se odpovedali uporabi plastičnega pribora in uporabi vode iz plastenk, prav tako pa tudi na vseh sestankih in srečanjih strežemo vodo iz pipe, zato podpis pristopne izjave za nas ni prinesel bistvenih sprememb. Smo se pa s podpisom izjave dodatno zavezali, da si bomo na naših prireditvah in dogodkih prizadevali slediti navodilu dogovora, da bomo pijačo nudili v okolju prijazni, trajnostni embalaži. S podpisom želimo spodbuditi tudi naše občane, gospodarstvo ter organizatorje prireditev in dogodkov v naši občini, da sami razmislijo, kako lahko prispevajo k zmanjšanju plastičnih odpadkov in se nam pridružijo.

Priponke

Vir: Občina Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj