Na vsebino

Novomeška bolnišnica bogatejša za nov oddelek

Splošna bolnišnica Novo mesto se ponaša z novim oddelkom za kardiologijo in radiologijo. Na novo zgrajeni oddelek se razprostira na 710 kvadratnih metrov površine. Skupna vrednost naložbe znaša skoraj dva milijona evrov, ki so jo v celoti financirali sami. Oddelek premore 30 bolniških postelj, večina bolniških sob je eno in dvoposteljnih, skladno z najnovejšimi smernicami v zdravstvu.

»Projekt je pomembna investicija v Jugovzhodno regijo, saj bo omogočal strokovno boljšo, kakovostnejšo, bolj varno in hitrejšo obravnavo srčnih bolnikov ter pomembno dvignil strokovne standarde bolnišnice,« so sporočili iz novomeške bolnišnice, kjer so s pomočjo ministrstva za zdravje nabavili tudi nov sodoben magnetno-resonančni aparat in prenovili prostore. Tudi ta naložba je vredna okrog dva milijona evrov, polovico sredstev je prispevalo ministrstvo za zdravje. Z novim magnetom in pred tem CT-jem ter z dvema novima RTG aparatoma bodo v bolnišnici pomembno izboljšali kakovost radiološke diagnostike.

Novomeška bolnišnica sicer v zadnjih letih za slovenske razmere nadpovprečno veliko vlaga v investicijski razvoj, kar seveda vpliva na kakovost in strokovni nivo bolnišnice. Leta 2018 so z vzpostavitvijo angiografskega laboratorija zmanjšali umrljivost na področju srčno žilnih bolezni v JV regiji. Cilj in vizija regijske bolnišnice sta, da z vzpostavljanjem mednarodnih standardov za bolnišnice postanejo primerljivi z najboljšimi evropskimi bolnišnicami.

V četrti največji slovenski bolnišnici sicer oskrbujejo več kot 170.000 prebivalcev jugovzhodne regije, slaba tretjina pacientov prihaja tudi iz drugih regij. S 1200 zaposlenimi so tudi četrti največji delodajalec v dolenjski regiji, z letnim prihodkom, ki znaša okrog 85 milijonov evrov.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj