Na vsebino

Novice o tekočih investicijah v semiški občini

Rekonstrukcija mrliške vežice v Semiču z zunanjo ureditvijo

Dela so v izvajanju. Izvajalec del je BGP Gradnje d.o.o. Pogodbena vrednost del je nekaj manj kot 250.000,00 EUR z DDV. Rok za izvedbo del je konec septembra 2021.

Dela na cestni infrastrukturi

1. V sklopu investicije »Preplastitev cest v občini v letu 2021« bo izvedena preplastitev javnih poti: del ulice Kot, v naselju Praprot, del ulice Pod Vrhom, del Kolodvorske ceste, del ulice Drage, v skupni dolžini cca 2,5 km ter plato ob OŠ Semič in parkirišče pred večnamenskim objektom na Cerovcu. Izvajalec del je CGP, d.d.. Pogodbena vrednost je slabih 220.000,00 EUR z DDV. Dela bodo zaključena v septembru 2021.

Trenutno je v izvajanju preplastitev javnih poti v naselju Praprot in parkirišče na Cerovcu.

2. V sklopu investicije »Sanacija javnih poti v občini v letu 2021« bo zvedeno asfaltiranje makadamskih poti: Gaber (Jelenc), Jagodnik, Goliš, Smuška cesta (Zaman – Smuška luža), v skupni dolžini cca 900 m ter ureditev kolovoznih poti Štrekljevec – Kal in Štrekljevec – Omota. Izvedeno bo tudi krpanje udarnih jam na ostalih cestah. Izvajalec del je KOP Brežice d.d.. Pogodbena vrednost je slabih 151.000 EUR. Dela bodo zaključena v oktobru 2021.

Trenutno je v izvajanju ureditev kolovozne poti Štrekljevec – Omota.

Investicijsko vzdrževanje vodovodne infrastrukture

V letu 2021 bo izvedeno vzdrževanje in izgradnja vodovodne infrastrukture: vodovod Anzlova Gora, odcep na Smuški cesti, Stranska vas pri GD, vodovod v ulici Pod magistralo, v skupni dolžini 870 m ter sanacija objektov na vodovodu Gače. Izvajalec del je JP Komunala Črnomelj d.o.o.. Pogodbena vrednost je cca 251.000 EUR.

Dela so v izvajanju, zaključek je predviden v oktobru 2021.

Dela na vodovodu v Stranski vasi so zaključena. Trenutno se izvajajo dela na vodovodu v ulici Pod magistralo in sanacija objektov na Gačah.

Sekundarni vodi kanalizacije v Semiču

V letu 2021 bodo zgrajeni sekundarni vodi kanalizacije na Vajdovi ulici (Padar) ter odcep Prosvetna ulica (Fikič). Izvedena bo tudi obnova meteorne in fekalne kanalizacije pri OŠ. Izvajalec del je JP Komunala Črnomelj d.o.o.. Pogodbena vrednost je cca 63.000 EUR.

Zaključek del je predviden v septembru 2021.

Vir: Občina Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj