Na vsebino

Nizozemski veleposlanik v Črnomlju

Nizozemski veleposlanik Bart Twaalfhoven redno obiskuje slovenska mesta in regije. Namen obiskov je, da se pobliže spozna z njihovo zgodovino, gospodarstvom, kulturo in razvojnim potencialom. Danes je na obisku v črnomaljski občini.

Med drugim je veleposlanik Bart Twaalfhoven povedal (izjava v priponki):

"Namen mojega obiska je, da spoznam deželo malce bolje, ne samo iz Ljubljane. Slovenija je zelo kulturno in regijsko raznolika, zato je zame obisk ene od regij prijetna naloga. Osebno menim, da so vsi pomembni sektorji zbrani v Črnomlju ; tukaj vidimo velik turistični sektor, industrijski in tudi kulinarični. Menim, da o tem niso dobro seznanjeni niti v Ljubljani, kaj šele širše v svetu. Pomembno je, da sem tukaj, da se pogovarjam z ljudmi in da osebno izkusim ponudbo tega predela. Pomembno je tudi, da ugotovimo na katerih področjih lahko sodelujemo, kje lahko združimo moči in kaj lahko naredimo skupaj."

Veleposlanik je z ženo najprej prisluhnil predstavitvi občine Črnomelj, ki jo je pripravil RIC Bela krajina, nato pa je obiskal Mestno muzejsko zbirko. Sledil je obisk Podjetniškega inkubatorja, kjer se je predstavilo podjetje Starkmat. Veleposlanik in žena sta si ogledala tudi ograjo ob Kolpi v Vinici, kjer je bil prisoten tudi vodja oddelka za državno mejo in tujce iz PU Novo mesto, Anton Štubljar. Na koncu pa sta obiskala še Krajinski park Lahinja in si ogledala njegove znamenitosti.

Zvočni zapis

  • - Nizozemski veleposlanik Bart Twaalfhoven

  • - Črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj