Na vsebino

Nezakonito čez mejo, poskus kraje avtomobila v Nerajcu

Policisti so včeraj med opravljanjem nalog varovanja državne meje v krajih Perišče, Podzemelj in Tušev Dol izsledili in prijeli tri državljane Kitajske, državljana Rusije, državljana Gruzije in državljana Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

V policijskem poročilu pa ni naveden poskus kraje avtomobila v Nerajcu. To so nam včeraj sporočili naši bralci, zato gre še vedno za neuradno informacijo.

Vdrli so v avtomobil strojnika, ki je bil parkiran na dvorišču Katje Panjan, ki je ob tem zapisala:

"Po listini EU ima vsak pravico do svobode in varnosti. Komu naj se potožim, da mi je ta pravica kršena s tem, ko so nam danes na dvorišču vdrli v avto, potrgali žice in razmontirali ključavnico? Kdo nas bo zaščitil, saj se ne počutimo varne? Vem, da bo ta objava zanimala samo nas, ki se dnevno srečujemo s temi problemi - tujci (migranti), ki so poslani, da počasi poselijo lepše kraje. Ostale prebivalce moje lepe Slovenije to ne prizadene, saj bi verjetno tudi sama zamahnila z roko in rekla "jbg", naj se branijo, če bi se to zgodilo nekje drugje. Rada bi samo rekla, da se v domačem kraju ne počutim varno in da nimam želje ponoči stražit na svojem dvorišču in branit lasten dom!"

Poskus kraje je bil prijavljen policiji, policist je prišel in zadevo uradno zabeležil, v poročilu PU Novo mesta pa ta dogodek ni omenjen.

Na fotografiji je ključavnica avtomobila, ki je na srečo vendarle ostal doma, vendar s precejšnjo škodo.

Vir: PU Novo mesto / Katja Panjan
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj