Na vsebino

Nedeljski izbor starih fotografij (12)

Prva (naslovna) fotografija (Semič v starih cajtih) prikazuje otvoritev Sokolskega doma v Semiču 2. avgusta 1936. Na fotografiji so kraljičina dvorna dama Makarova iz Metlike, kraljeva namestnika, Albin Razpotnik, Majda Novak s ključi novega doma in Zdenka Roth (Vir: sdpartizan-semic.com).

2. fotografija (Stara Metlika): V prvi polovici 80.let prejšnjega stoletja je v Metliki delovala glasbena skupina BB SHOP (nastopi na Novem rocku 1985, predskupina Katarina II, gostovanja po nekaterih SLO mestih, uspešnica Jožek ne rjovi v mesečino,...) Bend se je za en revival nastop ponovno zbral v originalni zasedbi leta 2013 in nastopil na festivalu TKNP v Metliki (Rudi Vlašič).

3. fotografija (Črnomelj fčasih): Fotografijo Adlešič - posneto iz zvonika cerkve sv. Nikolaja verjetno še v času Avstro-Ogrske nam je v JZ KP Kolpa pred leti prinesla Ivanka Adlešič - Grganova. Viden je del Adlešičev, ki mu pravimo Nabrežci: domačije Kraljevih, Grabrijanov -Ivečih, Dolnjih in Gornjih Grganov - družini Adlešič in Veselič in "Barcina "(Baričina) hiša. Vse so 22. marca 1945 pogorele in bile ponovno postavljene. Tudi Barcina hiša (desno spodaj), ki pa je bila v 80-letih porušena in je danes tukaj travnik. Mogoče lahko kdo prispeva še kakšno informacijo (Boris Grabrijan).

Vir: Semič v starih cajtih, Stara Metlika, Črnomelj fčasih
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj