Na vsebino

Ne zatiskajmo si oči pred nasiljem, prijavimo ga

Včeraj smo poročali o nasilju v družini na območju Semiča, kjer je 27-letni nasilnež pod vplivom alkohola vpričo otrok davil ženo, grozil in ji onemogočal, da bi poklicala na pomoč. Danes s Policijske uprave v Novem mestu poročajo o podobnem primeru v okolici Krškega, kjer se je 31-letni nasilnež več let psihično in fizično znašal nad svojo ženo in otrokoma. Moškemu, ki je žrtve ustrahoval, pretepal, grozil, spravljal v podrejen položaj ter z njimi grdo in surovo ravnal, so izdali prepoved približevanja.

Kazensko ga bodo ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilja v družini, zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja. Policisti so mu odvzeli prostost, med hišno preiskavo pa so našli in zasegli tudi nože s katerimi je grozil, naboje ter več kosov orožja in delov orožja, za katere nima ustreznih dovoljenj.

O nasilju je treba spregovoriti

Kriminalisti in policisti med preiskavami kaznivih dejanj nasilja v družini nemalokrat ugotovijo, da je osumljenec več let izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril.

»Pozivamo ljudi naj si ne zatiskajo oči, ampak nasilje, za katero izvedo ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve. Policisti se bodo odzvali, preverili okoliščine in v skladu s pristojnostmi izvedli vse potrebne ukrepe za zaščito žrtev,« še pozivajo z novomeške Policijske uprave.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj