Na vsebino

Nastaja belokranjska daljinska pohodna pot

Bela krajina bo poleg daljinske kolesarske poti bogatejša tudi za daljinsko pohodno pot. Za profesionalno in natančno začrtano traso sodelujemo z lokalnimi planinskimi društvi, ki poznajo Belo krajino in njene poti do obisti.

Naše okolje in narava nam ponujata ogromen potenical za razvoj in specializacijo Bele krajine kot Outdoor destinacije. Kot člani združenja Slovenia Oudoor si želimo belokranjsko naravo izkoristiti za aktivni, a trajnostni oddih naših gostov. Iz belokranjskih turistično informacijskih centrov nam poročajo, da je povpraševanje po kolesarskih in pohodnih poteh veliko, zato na destinacijski management organizaciji razvijamo celovita doživetja tudi skozi specializacijo na tem področju.

Te dni se je sodelavec Jože, Outdoor koordinator naše destinacije, odpravil s člani lokalnih planinskih društev na teren. Kdo pozna poti po destinaciji boljše kot izkušeni planinci in markacisti, ki jim je belokranjska narava drugi dom. Z namenom trasiranja daljinske pohodne poti Bele krajine, ki bo v eno celoto združila nekatere že obstoječe pohodne poti, so do sedaj prehodili preko 100 kilometrov. Napovedujejo, da se bo dolžina končne trase podvojila, saj zajema poti v vseh treh belokranjskih občinah in vse stopnje težavnosti.

Pohodni navdušenci bodo preizkusili nižinske poti ob Kolpi in svojo telesno pripravljenost visoko v hribih – tako raznolika je naša Bela krajina. Da bodo aktivni gostje odšli iz naše destinacije z nasmehom, naprošamo naše turistične ponudnike, ki se nahajajo ob obstoječih pohodniških poteh, da se vključijo kot točke na trasi, za celostno izkušnjo pohodnikov, ki bodo po poteh vandrali nekaj dni.

Dokler je daljinska pohodna pot v nastajanju, pa si lahko na naši spletni strani www.belakrajina.si ogledate traso daljinske kolesarske poti Via Bela krajina, ter si prenesete gpx 185 kilometrov dolge poti.

Tako kolesarska kot pohodna pot nastajata z namenom povečevanja obiska Bele krajine spomladi in jeseni oziroma desezonalizacije naše destinacije.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj