Na vsebino

Množica pohodnikov po najjužnejši slovenski pešpoti

Lepo vreme, predvsem pa bližina naše lepotice Kolpe, je v dolino privabila skoraj 800 pohodnikov, ki so se podali na tradicionalni mednarodno obarvan, letos že 28. pohod od Damlja do Radencev. Nekateri so v soboto hodili tudi v Ljubljani na poti ob žici, v nedeljo pa ob Kolpi brez žice.

Med mnogimi pohodniki so bili tudi letos bivši predsednik republike Milan Kučan, evropska poslanka Ljudmila Novak, ki je v Bruslju podprla naša prizadevanja pri ohranitvi črnega močerila, poslanec GS Lenart Žavbi in še veliko ljudi željnih druženja, predvsem pa uživanja v neokrnjeni naravi.

Kot je na začetku kulturnega programa povedal predsednik TD Poljanska dolina ob Kolpi Martin Lindič, smo s pohodom obeležili dvajseti dan Evrope.

V kulturnem programu sta sodelovala Tamburaška skupina Vodomec in domača violončelistka Maruša Lindič, ki nam je zaigrala slovensko in evropsko himno. Zbrane pa sta nagovorila črnomaljski župan Andrej Kavšek in evropska poslanka Ljudmila Novak, ki nas je opomnila kako pomembno se je udeležiti evropskih volitev.

Dogajanje so na stojnicah popestrili tudi domači ponudniki izdelkov, RIC Bela krajina, Zavod Kočevsko in Center za krepitev zdravja ZD Črnomelj.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj