Na vsebino

Naravoslovni dan - Muzej na prostem Pleterje

Včeraj smo imeli učenci 3. razreda OŠ Semič in učenci 3. in 4. razreda podružnične šole Štrekljevec, naravoslovni dan. Ogledali smo si muzej na prostem Pleterje.

Za nas so pripravili dve delavnici. V prvi delavnici smo izdelovali glinene petelinčke, katere smo odnesli s seboj. V drugi delavnici pa smo si ogledali staro kmečko hišo, zamesili pogačo in jo spekli v krušni peči. Izvedeli smo tudi veliko zanimivosti iz življenja ljudi nekoč. Pod starim kozolcem smo zapeli nekaj pesmi, se igrali staro kmečko igro metanje podkve in si ogledali živali, ki tukaj domujejo – kokoši, peteline in piščančke, koze, vietnamskega prašička in kune. V njihovi trgovinici z ročno izdelanimi glinenimi izdelki pa smo si kupili spominke.

V delavnicah in ogledu muzeja smo zelo uživali, saj nam je čas prehitro minil. Na poti domov smo se ustavili še v Šentjerneju in se posladkali s sladoledom, nato pa smo nadaljevali pot proti Semiču.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj