Na vsebino

Največ angleškega seva v Jugovzhodni Sloveniji

Ob opravljenih 5622 PCR-testih so pristojni v sredo potrdili 1335 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je znašal 23,7 %. Hospitaliziranih je 518 bolnikov, umrlo je sedem oseb s covidom-19.

Kot je na dopoldanski novinarski konferenci izpostavila vladna govorka Maja Bratuša je sedemdnevno povprečje potrjenih okužb po dolgem času preseglo število 1000 - z 996 se je zvišalo na 1022. Nad mejo 1000 je bilo to število nazadnje 7. februarja.

Kot je opozorila direktorica Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) Tjaša Žohar Čretnik, se povečuje tudi pojavnost angleške različice novega koronavirusa. Podatki kažejo, da so angleško različico potrdili v 745 primerih, v preteklem tednu 405. Število se je skoraj podvojilo.

V zadnjem tednu delež angleške različice po podatkih NLZOH-a predstavlja že skoraj 42 odstotkov analiziranih vzorcev, kar po besedah direktorice pomeni, da uspešno izpodriva prej najbolj prisotno različico in poslabšuje epidemiološko sliko v Sloveniji. V Jugovzhodni regiji delež angleške različice dosega že 78 odstotkov, na Koroškem 68 odstotkov, v Pomurski regiji pa 61 odstotkov. Najnižji delež je v Obalno-kraški s 24 odstotki.

V zadnjem tednu delež angleške različice predstavlja že skoraj 42 analiziranih vzorcev, kar pomeni da uspešno izpodriva prej najbolj prisotno različico in poslabšuje epidemiološko sliko v Sloveniji.

Vir: STA

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj