Na vsebino

Nagradna ekskurzija v Ljubljano

V sredo, 8. junija, smo za učence od petega do devetega razreda OŠ Mirana Jarca Črnomelj, ki so v letošnjem šolskem letu dosegali vidne rezultate na raznoraznih tekmovanjih, sodelovali na natečajih, nastopali na številnih prireditvah in tudi sodelovali in dosegali odlične rezultate v različnih interesnih dejavnostih, organizirali nagradno ekskurzijo v Ljubljano.

Najprej smo se povzpeli na Ljubljanski grad, kjer smo imeli voden ogled. Sledil je sprehod in ogled središča Ljubljane, kjer smo imeli tudi nekaj prostega časa. Ob 14.00 nas je v svoji palači sprejel predsednik države gospod Borut Pahor, kateremu smo se predstavili z dvema točkama. Pripovedko o Črnomlju so zaigrali Jan Škof, Jean Dražumerič in Urška Kmetič, naš Mladinski pevski zbor pa je zapel belokranjsko ljudsko pesmico Pastirče mlado. Uradnemu delu je sledil še ogled predsedniške palače, še prej pa nas je predsednik pogostil s sladoledom. Ob koncu ekskurzije smo si v parku Tivoli ogledali še fotografsko razstavo Narodni parki National geographica, dan pa zaključili z ogledom Muzeja novejše zgodovine Slovenije.

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj