Na vsebino

Na ogled še zadnja skupinska razstava Talentov

V Knjižnici Črnomelj so včeraj odprli še zadnjo skupinsko razstavo Talentov. Od lanskega septembra do letošnjega februarja so potekale mesečne razstave mladih likovnih umetnikov. S tem so likovni natečaj za šolsko leto 2019/20 tudi uspešno pripeljali do konca.

Namen likovnega natečaja Talenti je ponuditi talentiranim učencem in dijakom možnost, da se s svojimi likovnimi izdelki predstavijo širši javnosti. Prvič so omenjeni natečaj, v sodelovanju z akademskim slikarjem Robertom Lozarjem, razpisali septembra 2015. Do sedaj je svoja dela predstavilo že 28 razstavljalcev. V knjižnici so letos razpis ponovili že petič zapored, komisija, ki jo tokrat sestavljajo akademski slikar Robert Lozar ter profesorici likovne umetnosti Špela Vraničar in Jasmina Strugar, pa izbere nove kandidate. S tem kandidatom omogočijo, da svoje likovne izdelke predstavijo širši javnosti.

Zaključna razstava je v čudovitem vremenu potekala na zelenici pred knjižnico. Uvodno besedo so imele predstavnice knjižnice, nato pa je besedo prevzel predstavnik strokovne komisije, Robert Lozar. Izrazil je veliko zadovoljstvo nad samim natečajem in razstavljenimi izdelki. Udeležencem natečaja in njihovim mentorjem so podelili tudi potrdila o udeležbi.

Program je z glasbenim nastopom obogatila Nuša Butala, učenka Glasbene šole Črnomelj. »Ob tej priložnosti se želimo zahvaliti Glasbeni šoli Črnomelj, saj z nastopi učencev poskrbi za bogato glasbeno raznolikost na naših razstavah tekom celotnega leta. Celotna prireditev bo v kratkem pripravljena tudi za spletni ogled na Facebook strani Knjižnice Črnomelj,« so še sporočili iz knjižnice.

Razstavo si lahko v prostorih Knjižnice Črnomelj ogledate do petka, 28. maja.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj