Na vsebino

Na kavo tudi v družbi policistov

Hoj, gremo na kavo so v metliškem Rdečem križu poimenovali novo akcijo, ki so jo prvič izvedli v začetku maja, ko obeležujemo Teden Rdečega križa Slovenije. Gre za medgeneracijsko akcijo, ki zajema druženje, pogovor in pomoč med oskrbovanci Doma starejših občanov (DSO) Metlika ter prostovoljci tamkajšnjega Rdečega križa. Danes so se prostovoljcem pridružili tudi predstavniki policijske postaje Metlika in zagotovili, da bodo sodelovali tudi v prihodnje.

Namen projekta je ohranjanje socialnih stikov, zapolnitev prostega časa in druženje. »Za nas prostovoljce in našo naravo dela pa je to priložnost, da se seznanimo z morebitnimi težavami in potrebami med starejšimi. Sami smo videli, kako malo je potrebno, da gibalno oviranim osebam polepšaš dan,« je sporočila sekretarka Območnega združenja RK Metlika Zalka Klemenčič. Slednja pravi, da bodo akcijo dvakrat mesečno organizirali tudi v jesensko - zimskem času, v primeru slabega vremena pa se bodo družili v notranjih prostorih doma, kjer bodo dogajanje popestrili z glasbo, petjem in družabnimi igrami.

Rdeči križ Metlika se za pomoč pri izvedbi akcije zahvaljuje prostovoljcem RK Metlika, predstavnikom policijske postaje Metlika in zaposlenim v DSO Metlika. Oskrbovancem pa za lepo sodelovanje in dobro voljo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj