Na vsebino

Moja domovina, moj svet

Občina Črnomelj je letošnje leto razglasila za Leto domovine kot spomin na številne pomembne dogodke, ki so se v letih 1944 in 1945 odvijali na osvobojenem ozemlju v Beli krajini. Z letom domovine skušajo ozavestiti vse generacije, kako dragoceno je imeti svobodno in napredno domovino, in spodbuditi razmišljanja o lepotah ter posebnostih našega doma, lokalnega okolja in države, v kateri živimo.

Območna izpostava JSKD Črnomelj je na podlagi tega razpisala literarni natečaj z naslovom Vsaka domovina ima svoje nebo in likovni natečaj Moja domovina, moj svet, kar je tudi skupni naslov razstave, ki so jo 24. maja odprli na Petrovem trgu v Črnomlju. Ob odprtju so podelili nagrade najboljšim in njihovim mentorjem. Zbrane je nagovoril župan Andrej Kavšek. V krajšem kulturnem programu, ki ga je povezoval Jaka Birkelbach, so nastopili otroci iz Vrtca Otona Župančiča Črnomelj ter učenki OŠ Mirana Jarca Črnomelj.

Razstava bo na Petrovem trgu na ogled do 15. junija.

Vir: JSKD OI Črnomelj, foto: Jani Pavlin
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj