Na vsebino

Moj prvi kamišibaj, 2. del delavnice za otroke

Otroška domišljija je neizmerna in volja za risanje prav tako.

V sredo, 16. 3. 2022, smo v organizaciji Knjižnice Črnomelj in KUD Zlata skledica v prostorih JSKD OI Črnomelj nadaljevali z delavnico za otroke, ki poteka v marcu v štirih delih. Delavnico obiskuje osem otrok in dva odrasla in vsi z veliko vnemo rišejo svoj kamišibaj, saj je cilj delavnice izdelava lastne predstave, ki jo bodo lahko predstavili na 7. festivalu kamišibaj gledališča v Beli krajini, v soboto, 2. aprila 2022, na mednarodni dan knjig za otroke.

Na našem drugem srečanju smo risali na prave risalne liste in si vsi skupaj tudi ogledali nastale risbe, tudi kaj popravili in izboljšali. V glavnem so vsi otroci že končali z risanjem, tako da se bomo na našem tretjem srečanju vsi skupaj posvetili sami izvedbi kamišibaja: vadili bomo odpiranje vratc butaja, vlečenje listov, pripovedovanje zgodbe in celosten nastop.

Organizatorji smo prijetno presenečeni, saj so se otroci in starši resno lotili dela in z gotovostjo trdimo, da pričakujemo zelo lepe in unikatne zgodbe med sliko in besedo. Uživamo v ustvarjanju in se srčno veselimo festivala.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj