Na vsebino

Mnogim omogočili miren vstop v šolo

V Območnem združenju Rdečega križa Metlika so v avgustu že šestnajsto leto zapored izpeljali akcijo Šolar, s katero socialno ogroženim družinam pomagajo zagotoviti vse potrebno za nemoten vstop njihovih otrok v šolo. Gre za enkratno finančno pomoč, ki jo v obliki vrednostnega bona prejmejo starši otrok. Bon na ime otroka so starši v času trajanja akcije lahko unovčili v trgovini Partner v Metliki. Pomoč je namenjena izključno za šolske potrebščine.

Za dobrodelno akcijo v Območnem združenju Rdečega križa Metlika vsako leto namenijo do 4.000 evrov. Sredstva pridobijo s pomočjo donatorjev, nekaj prispevajo tudi sami. V letošnjem šolskem letu so tako za akcijo namenili 3.520 evrov, pomoči pa se je razveselilo 88 prejemnikov. V preteklem šolskem letu je humanitarno pomoč prejelo 85 prejemnikov.

»Prepričani smo, da smo s skupnimi močmi marsikateremu otroku omogočili miren vstop v šolske klopi,« so še sporočili z metliškega Rdečega križa.

Vir: OZRK Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj