Na vsebino

Mladinska ekskurzija PGD Metlika

Vsako leto 8. februarja PGD Metlika organizira mladinsko ekskurzijo. Zaradi obširnosti ekskurzije se je termin premaknil na soboto, 11. februarja. Tako smo se v soboto v zgodnjih jutranjih urah odpravili na Kras. Poleg mladine, so se ekskurziji pridružili še operativni člani, članice in starejši gasilci.

Obiskali smo Park Škocjanske jame, kjer nas je vodič v slabih dveh urah popeljal skozi vse jame in pojasnil njihovo zgodovino. Škocjanske jame so prvi spomenik v Sloveniji in na klasičnem Krasu vpisan na Unescov seznam svetovne dediščine. To jih uvršča na posebno - častno mesto med naravnimi spomeniki sveta. Zatem smo si privoščili obilno kosilo v Hotelu Malovec. Postrežba je bila hitra in hrana zelo okusna.

Po kosilu smo si odšli pogledat območje največjega požara v Sloveniji - Kras. Naš član društva Srečko Hrastar, ki je tudi namestnika poveljnika Gasilske zveze Metlika, je razložil vse o samem požaru, saj je bilo naše društvo udeleženo v vseh treh ekspedicijah belokranjskega konvoja, ki se je v lanskem letu boril s tem požarom. Naši fantje in ena punca so tako izvedli tri nočne akcije pri gašenju požara na Krasu. Še enkrat jim na tem mestu iskrena hvala. Prehodili smo pot, ki so jo varovali naši gasilci. Po naključju smo na točki meje z Italijo srečali prijatelja, ki je član pobratenega društva iz Ronchi de legionarji.

Zaključek ekskurzije smo izvedli v ljubljanski Supernovi.

Pozno zvečer smo se vrnili v našo Metliko, vidno utrujeni ampak vseeno veseli, saj je bila ekskurzija zelo zanimiva.

Vir: PGD Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj