Na vsebino

Minister Poklukar z župani o varnostni problematiki v obmejnih občinah

Srečanja z ministrom Poklukarjem se je udeležil tudi črnomaljski župan Andrej Kavšek. Foto: MNZ
Srečanja z ministrom Poklukarjem se je udeležil tudi črnomaljski župan Andrej Kavšek. Foto: MNZ

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je danes sestal z župani občin Črnomelj, Krško, Ilirska Bistrica, Kostel in Podlehnik. Govorili so o vplivu nezakonitih migracij na življenje ljudi v obmejnih občinah, predvsem njihovo varnost, so sporočili z ministrstva.

Po zagotovilih policije je varnost v obmejnih občinah dobra. Policija namreč glede na potrebe prerazporeja kadre ter prilagaja tehnike in metodike dela. V obmejnih občinah je nadzor okrepila z namenom zagotavljanja varnosti lokalnega prebivalstva, preprečevanja kaznivih ravnanj ter zagotavljanja varnosti otrok na poti v šolo in iz nje, je zapisano v sporočilu za javnost.

Minister je sogovornike seznanil s potekom odstranjevanja ograje na meji s Hrvaško. To teče po načrtih, do zdaj pa je bilo odstranjene več kot 85 kilometrov ograje. "Župani so to dejstvo pozdravili, saj je ograja pred leti zarezala v življenje tamkajšnjih prebivalcev ter imela negativen vpliv na turizem in čezmejno povezovanje," je zapisano. Župani so se tudi strinjali, da je sodelovanje policije z lokalnim prebivalstvom dobro.

Beseda je tekla še o povračilu stroškov občinam zaradi povečanega nadzora meje. Pri tem je minister župane seznanil, da bodo aktivnosti v zvezi s tem tekle na enak način kot v preteklih letih.

Vir: STA, foto: MNZ

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj