Na vsebino

Metliški vrtec bo z julijem dražji

Razloge za podražitev je svetnikom pojasnil ravnatelj metliškega vrtca Branko Ambrožič.
Razloge za podražitev je svetnikom pojasnil ravnatelj metliškega vrtca Branko Ambrožič.

Metliški občinski svetniki so na včerajšnji seji podprli višje cene vrtca, ki bodo začele veljati 1. julija letos. Za prvo starostno obdobje (1-3 let) bo tako treba plačati 658,33 evra mesečno, kar je za tri odstotke več od zdaj veljavne cene. Za drugo starostno obdobje (3-6 let) pa bo treba odšteti 479,71 evra, oziroma 5,84 odstotka več kot doslej.

Za prvo starostno obdobje bodo starši tako v povprečju po novem plačali približno 8 evrov več mesečno na otroka, za drugo starostno obdobje pa okrog 11 evrov več.

Višje cene metliškega vrtca so posledica rasti stroškov dela, materiala in storitev, nazadnje pa so bile spremenjene februarja lani.

Razliko do polne cene vrtca krije občina iz občinskega proračuna. Starši plačajo največ 77 odstotkov cene programa. Starši, ki imajo v vrtec hkrati vključena dva otroka, so plačila za mlajšega otroka oproščeni. Povečanje sredstev Občine Metlika za financiranje razlike v ceni programov v letu 2024 sicer ne bo potrebno. Skupno se bo namreč višina prihodkov znižala zaradi nižjega števila vpisanih otrok s 1. septembrom od načrtovanega, hkrati pa se bo spremenila tudi struktura oddelkov.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj