Na vsebino

Med vikendom veliko dela za metliške policiste

V noči na soboto so policiste poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Metliki, kjer je pijan kršitelj razbijal inventar ter motil javni red in mir. Tudi po prihodu policistov se 32-letni razgrajač ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so mu odvzeli prostost ter ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Za volanom krepko opita

Med kontrolo prometa v Metliki so policisti v noči na soboto zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznico osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da ima 38-letna kršiteljica v litru izdihanega zraka 0,74 miligramov (1,5 promila) alkohola. Preprečili so ji nadaljnjo vožnjo in jo odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Metliški policisti so sinoči v Metliki kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da gre za 41-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,95 miligramov (1,98 promila) alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in zaradi kršitve na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V hišo mu ni uspelo vstopiti

V noči na nedeljo je v Metliki neznanec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V notranjost mu ni uspelo vstopiti, z vlomom pa je po oceni oškodovanca povzročil za okoli 4.000 evrov škode.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj