Na vsebino

Menjava na čelu ZD Črnomelj

Eva Čemas se poslavlja z mesta direktorice ZD Črnomelj.
Eva Čemas se poslavlja z mesta direktorice ZD Črnomelj.

Z današnjim dnem se izteče mandat dosedanji direktorici Zdravstvenega doma Črnomelj Evi Čemas. Slednja je na čelo zavoda prišla julija 2013, po izteku drugega mandata pa se je odločila, da se na nov razpis ne bo več prijavila in tako odhaja na drugo delovno mesto. Njen stolček bo zasedel Andrej Matkovič, ki ga je po izvedenem razpisnem postopku za direktorja imenoval svet zavoda, soglasje k njegovemu imenovanju pa je na svoji zadnji seji dal tudi črnomaljski občinski svet.

Matkovič je 54-letni diplomirani ekonomist iz Črnomlja, ki je bil v zadnjih letih direktor Vzajemnine poslovne enote Novo mesto. Leta 2010 je bil izvoljen za občinskega svetnika takratne stranke Zares, kandidiral je tudi za poslanca. Na zadnjih lokalnih volitvah se je potegoval za mesto občinskega svetnika na listi Liste za Razvoj. Med drugim je član nadzornega odbora Občine Črnomelj ter predsednik Godbe Črnomelj. Mandat sicer traja štiri leta.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj