Na vsebino

Mednarodni dan invalidov

Včeraj je Društvo invalidov Metlika z osrednjo proslavo v Kulturnem domu že 13-tič zapored obeležilo Mednarodni dan invalidov, ki ga praznujemo 3. decembra.

V uradnem delu programaje goste in nastopajoče pozdravil predsednik Društva invalidov Metlika Gorazd Prhne, ki je povzel dogodke letošnjega leta in ob zaključku izpostavil, da je največja ovira pri uresničevanju pravic invalidov ta, da še vedno nimamo krovnega zakona o invalidih, ki bi vse kategorije invalidnosti obravnaval enako(vredno).

Gost na prireditvi je bil čebelar in inovator Andrej Sever, avtor projekta "Tudi jaz sem lahko čebelar", ki je idejno zasnoval invalidom na vozičku prijazen in dostopen čebelnjak. Gospod Sever je tudi letošnji prejemnik plakete Najzaslužnejši prostovoljec 2018, ki jo podeljuje Državni svet Republike Slovenije.

Na prireditvi so nastopili Pevski zbor Matija Tomc Društva invalidov Metlika, oktet Janževo, Jan Zaletelj na trobenti, Anica Jordan na harmoniki, Mira Vladič z recitacijama in Vera Pirc v vlogi posebne gostje večera, tete Pehte. Po zaključku uradnega dela sta bili na ogled še razstavi ročnih del sekcije za ročna dela pri DI in razstava slik z naslovom Angeli, Dušice Guštin. Program je povezovala Daša Culiberg.

Članom in članicam, prostovoljcem za pogostitev, nastopajočim in gostom se toplo zahvaljujemo za prijetno preživet večer.

Vir: DU Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj