Na vsebino

Mali likovni tabor Trebnje - Mokronog

Nina Kmet, Matic Zupančič iz 5.a ter Maša Avguštin in Klara Komidar iz 7.a OŠ Belokranjskega odreda Semič so se udeležili Malega likovnega tabora ustvarjalcev osnovnih šol Dolenjske, Bele krajine in Posavja, ki ga pripravlja trebanjska izpostava JSKD. Na Malem likovnem taboru so sodelovali učenci druge in tretje triade iz 10 osnovnih šol. Nad njihovim ustvarjanjem je bdela mentorica tabora, priznana trebanjska ilustratorka Marta Bartolj. Letošnja tema so bili škratje Mokronožci in domišljijski svet, kamor nas ta pravljična bitja popeljejo.

Mladi likovniki so se pred ustvarjanjem zbrali v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje, kjer so si poleg pozdravnih govorov, ogledali razstavo samorastnikov . Navdihnili so jih tudi ustvarjalci, ki so sodelovali na 57. Mednarodnem taboru likovnih samorastnikov, saj so jih lahko opazovali pri njihovem delu in z njimi tudi poklepetali.

Srečanje so nadaljevali v Mokronogu na tamkajšnji osnovni šoli. Vsi sodelujoči so prejeli priznanja za sodelovanje, ustvarjena dela pa bodo na ogled v spletni razstavi, ki bo objavljena na Facebook strani in YouTube kanalu JSKD OI Trebnje.

Mali likovni tabor omogočajo občine Mirna, Mokronog-Trebelno, Šentrupert in Trebnje ter Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj