Na vsebino

Anja Fir prva v elitni peterici: Nerealno!

Anja Fir je navdušila s krvavico presenečenja. Foto: zajem zaslona
Anja Fir je navdušila s krvavico presenečenja. Foto: zajem zaslona

Tekmovalci kuharskega šova MasterChef so tokrat navduševali z jedmi s faktorjem presenečenja, najbolj uspešna pa je bila Anja Fir, ki je prva zasedla mesto v najboljši peterici sezone. Mentorja tekmovalcem sta bila v tokratnem izzivu Karim Merdjadi in Luka Jezeršek. Anja je z izžrebano številko 1 prva izbrala Luko, saj je želela povzdigniti domačo jed.

Tekmovalci so imeli na voljo 15 minut za načrtovanje jedi, trgovina je bila ves čas odprta. Najprej so izbrali glavno komponento za svojo jed. Anja se je odločila za škotsko jajce in sodnika sta priznala, da sta navdušena. Tekmovalci so morali svojo jed pripraviti v eni uri, zato so morali pohiteti.

Karima je navdušila prezentacija Anjine jedi. Ko je zarezal v krvavico, je bila 29-letna Črnomaljka zadovoljna z rezultatom, povedala je, da je jed točno takšna, kot si jo je zamislila. Karim je krvavico opisal kot mehko in nežno, rumenjak mehko kuhanega jajca je vse komponente lepo povezal, tako kot je sama lepo povezala okuse morja in kopnega. Karim: »Zelo prefinjeno, zelo domiselno, izredno inteligentno in pa predvsem zelo pogumno.« Nad Anjino specialiteto je bil navdušen tudi Luka, ki je simpatični tekmovalki dejal: »Zdaj bi te kar 'kušnu'«.

»Odleglo mi je, ful sem vesela. Nerealno!« so bile Anjine besede navdušenja, ko je izvedela, da si je prislužila mesto na balkonu in bila tako prva, ki se je uvrstila v najboljšo peterico devete sezone MasterChefa.

Vir: 24 ur

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj