Na vsebino

Luč na koncu tunela: leto 2099 se ekspresno približuje

Danes je že tretja obletnica začetka kopanja cestnega tunela skozi Gorjance z belokranjske strani – glej video posnetek. Dela nemoteno potekajo, vendar počasneje kot smo predvidevali, ker nam je Vlada nabavila zanič karjole, lopate in krampice. Zmanjkalo nam je tudi lesenih podpornikov, zato ob močnejšem nalivu grozi, da se bodo Gorjanci popolnoma sesedli. V tunelu smo naleteli na skupino kopačev s Koroške, ki koplje tretjo avtocestno os od Celja do Slovenj Gradca, vendar v napačno smer. S tretje strani smo naleteli tudi na zablodele kopače iz Madžarske, ki kopljejo predor za drugi tir. Ugotovili smo, da se Vladi več dogaja pod zemljo, kot na površju. Pogajanja z Republiko Hrvaško ali se bo tunel pod Gorjanci poimenoval po Franju Tuđmanu še potekajo. Hrvaška vlada ponuja večji vložek od slovenske (o).
Pospešeno se približujemo slovesni otvoritvi tunela, ki bo Belo krajino končno povezal s Slovenijo in je predvidena za leto 2099.
ZDRUŽENI (V KRAMPU) BOMO ZMAGALI !

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj