Na vsebino

Lokalna hrana s kratkimi dobavnimi verigami

Zavod Metlika in Hiša Dobrot Bele krajine sta se minuli petek na Brdu pri Kranju udeležila strokovnega posveta "Lokalna hrana s kratkimi dobavnimi verigami" - izzivi in priložnosti za slovenski turizem.

S svojimi prispevki so sodelovali:

• dr. Janez Podgoršek, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano,

• Boštjan Noč, vodja Konzorcij evropsko zaščitenih slovenskih živilskih pridelkov in izdelkov,

• prof. dr. Janez Bogataj in ostali strokovnjaki na področju gostinstva in turizma (mag. Maja Pak, Uroš Štefelin, Marcela Klofutar, Tomaž Bolka in Klemen Langus).

Ugotovitve govorcev na petkovem posvetu so dodatna potrditev, da smo v Zavodu Metlika s Hišo dobrot Bele krajine ne le na pravi poti temveč med pionirji, razvijalci in promotorji trajnostnega razvojnega trenda. Vizija, ki smo jo zastavili ob samem prevzemu Hiše se je izkazala za napredno saj aktivno povezuje lokalno samooskrbo s turizmom prek pobud kot je Belokranjski zajtrk in spodbuja mlade pri ustvarjanju zaposlitvenih priložnosti v verigi lokalne samooskrbe prek projektov kot je Inkubator veščin.

Za nameček pa so nam ob kosilu postregli z Akordom vinske kleti Vina Šturm.

Vir: Zavod za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj