Na vsebino

Lokacija v metliškem Logu ni primerna za sprejem migrantov

Metliško vodstvo je zavrnilo zemljišče, po katerem je Ministrstvo za notranje zadeve pokazalo interes (t.i. Log). Kot razlog so navedli, da je tisto poplavno območje. Še vedno pa obstaja bojazen, da ministrstvo kljub temu prevzame zemljišče in to poplavno območje uredi. Ne glede na to, pa je metliška občina vsaj zavrnila možnost postavitve takšnega centra na tem zemljišču.

Medtem pa iz črnomaljske občine sporočajo sledeče:

"Zaenkrat nam je znano le, da se preučujejo tudi druge lokacije, kar je bilo zapisano v zadnjem dopisu Ministrstva za obrambo (vsebino z informacijo o preklicu prevzema lokacije na območju Vražjega kamna samo javnosti posredovali v petek, 14. 10. 2016). Informacij za katere lokacije gre nimamo, saj gre za lokacije, ki so v zasebni lasti. Po zagotovilih Ministrstva za notranje zadeve bomo podatke prejeli le, v kolikor se bo izkazalo, da je katera od lokacij primerna za nadaljnje postopke, če bo uporaba le-te nujno potrebna."

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
110
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj