Na vsebino

Literarni pogovor z Mladenom Babičem

V mesecu januarju smo imeli priložnost gostiti belokranjskega pesnika, Mladena Babiča. Literarni pogovor je tokrat potekal malo drugače, saj smo spoštovali priporočila NIJZ-ja. Namen pogovora, ki smo ga snemali in je že bil objavljen na Facebook strani naše knjižnice, je bil predstaviti njegovo prvo pesniško zbirko.

Zbirka, ki jo je avtor naslovil Ptičonarjev let, je izšla leta 2019 v samozaložbi. Obsega 100 pesmi, ki so smiselno razdeljene na šest opusov. Vsak opus je pospremljen z avtorjevimi ilustracijami. Pesmi so zares bogate, večinoma vsebujejo svobodni verz in se le na trenutke postavijo v tradicionalne kalupe.

Avtor že od samega začetka sodeluje na literarnem natečaju Lepota besede, ki sta ga v lanskem letu že 15-ič po vrsti razpisala JSKD OI Črnomelj in Knjižnica Črnomelj. Literarni pogovor je obogatila Breda Kočevar z recitacijami izbranih pesmi iz avtorjeve zbirke.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj