Na vsebino

Linhartovo srečanje 2017 – priznanje Mojci Breznik

Z veseljem sporočamo, da bo na letošnjem regijskem srečanju odraslih gledaliških skupin, ki bo danes v Krškem, priznanje za glavno žensko vlogo prejela ljubiteljska igralka Gledališke skupine ZIK Črnomelj Mojca Breznik.
Mojca v črnomaljski gledališki skupini sodeluje že od samega začetka, torej 20 let. Kot ljubiteljska igralka se svojim vlogam preda v popolnosti, s čimer prevzame celotno igralsko ekipo z žarom in odrsko prepričljivostjo.
Na odru se počuti kot doma in vsaka vloga ji pomeni nov izziv. Za svojo gledališko dejavnost prejema tako vsakokratno navdušenje občinstva, kot tudi strokovne pozitivne kritike.
Igrala je v večini produkcij skupine, od tega v enajstih celovečernih predstavah, in to večinoma glavne vloge. Tako je bila gospodinja Ella v Črnomaljski kroniki, tovarišica Joki v Vaji zbora, podkovna kovačica Ajda v Butalcih, Marica in Gertruda v Hamletu v Dolenjih Guzincih, Belinda v Hrupu za odrom, grofica Viktorina Črnomaljska v drami Schönwiesen, Marija v Kavi in cigaretu, Metka v komediji Bolje tič v roki kot tat na strehi, Claire v Jeklenih magnolijah, Jana Markovič v predstavi Spustite me pod kovter in Melanija Mlakar v Partljičevi predstavi Pesnikova žena prihaja.
Za zadnjo vlogo v predstavi Pesnikova žena prihaja– Melanija Mlakar - ji je strokovni spremljevalec po ogledu osmih predstav prisodil imenitno nagrado za glavno žensko vlogo.
Iskreno čestitamo in želimo še veliko odrskega veselja!

Vir: JSKD OI Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj