Na vsebino

Likovno delo Maruše Šneler nagrajeno v Narodni galeriji

V letu 2021 praznujemo 160. obletnico rojstva slovenskega slikarja Ferda Vesela. Ob tej priložnosti je Narodna galerija v Ljubljani pripravila likovni natečaj, v katerem je za izziv in navdih mladim ustvarjalcem izpostavila njegovo sliko Slepe miši. Učenci na naši šoli so pod mentorstvom obeh likovnih pedagogov razmišljali o svojih igrah in igri slepe miši. Izvirne interpretacije so poslali v Narodno galerijo, kjer so med vsemi prispelimi deli za razstavo izbrali 10 najboljših in jih nagradili. Mednje se je uvrstila slika, ki jo je ustvarila Maruša Šneler iz 8.a, za kar je dobila zelo zanimivo nagrado tudi za svoje sošolce, saj jih bo lahko povabila na voden ogled po izbrani razstavi v naši najpomembnejši galeriji.

Marušino likovno delo bo predstavljeno na razstavi v Narodni galeriji v mesecu septembru in v okviru spletne predstavitve izbranih izdelkov, ki bo dostopna na spletni strani Narodne galerije od septembra dalje.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj