Na vsebino

Letošnji festival zdravja uspešno zaključen

Tema letošnjega svetovnega dneva zdravja, ki ga obeležujemo 7. aprila, je bila Moje zdravje, moja pravica. Vsi si zaslužimo živeti zdravi v varnem in zdravem okolju, imeti dostop do zdravstvenih storitev, biti zdravstveno pismeni in živeti svobodno ne glede na to, kdo smo in kje živimo. Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Črnomelj je v duhu letošnjega slogana organiziral tridnevni Festival zdravja, ki je bil namenjen vsem generacijam.

Ponedeljek je bil namenjen otrokom in mladostnikom, ki so v Črnomlju in Semiču spoznavali zdrav način življenja, spoznavali nekatere poklice v medicini in izvedeli več o vplivu in pomenu gibanja na otrokov celostni razvoj.

Odraslim so pomen gibanja na delovnem mestu predstavili v torek, SVIZ je svoj program s 3D modelom predstavil pred črnomaljsko upravno enoto, zainteresirani pa so popoldne lahko izvedeli nekaj več o krvodajalstvu in določanju krvne skupine s hitrim testom.

Sreda je bila namenjena starejšim občanom. Poleg stojnic in predstavitev gibalnih aktivnosti v občinah Črnomelj in Semič, se je veliko pohodnikov v spremstvu Planinskega društva Semič in Centra za krepitev zdravja ZD Črnomelj odpravilo na pohod po Črmošnjiški dolini.

Vir: Center za krepitev zdravja ZD Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj