Na vsebino

Kupujte živila lokalnih ponudnikov

Občina Črnomelj:

Ker so obiski trgovin v času epidemije odsvetovani in ker tržnica zaradi enakih razlogov ne obratuje tako, kot ponavadi, smo vam pripravili seznam lokalnih ponudnikov hrane z območja občine Črnomelj in stalnih ponudnikov tržnice Črnomelj.

S kupovanjem lokalnih proizvodov aktivno prispevamo k omilitvi posledic razglašene epidemije koronavirusa na lokalno gospodarstvo, zato podprite domače in naročite svoja živila pri lokalnih ponudnikih.

Za naročilo, prevzem in plačilo kontaktirajte izbranega ponudnika v tabeli in pri tem dosledno upoštevajte tudi priporočila NIJZ.

Pozivamo tudi vse, ki imate registrirano proizvodnjo in prodajo lokalne hrane in želite, da vas uvrstimo na seznam ponudnikov, da pokličete na tel. št. 040 122 984.

Občina Metlika:

Glede na nastale razmere, ko moramo življenje organizirati drugače, želimo v občini Metlika še bolj povezati pridelovalce z lokalno pridelano in predelano hrano z domačim potrošnikom.

V dogovoru z lokalnimi ponudniki smo se dogovorili, da lahko njihove izdelke kupite pri njih doma. Za naročila in prevzem se je potrebno predhodno dogovoriti s ponudniki preko telefona ali elektronske pošte.

Naročeno naj gre iskati le ena zdrava oseba, brez kliničnih znakov obolenj zgornjih dihal ali drugih bolezni. Ravnajte odgovorno in tako ponudniki kot kupci upoštevajte navodila NIJZ!

Vsi, ki ste pri tem projektu pripravljeni sodelovati, vas pozivamo, da na mail: [email protected] sporočite vaš naslov in pridelke, katere lahko ponudite.

Na tak način bi se lahko delno izognili širjenja virusa, lokalnim ponudnikom pa pomagali, da svoje proizvode prodate.

Tudi Lokalna akcijska skupina Dolenjska in Bela krajina se je pridružila vseslovenski akciji, s katero želijo potrošnike opozoriti na lokalne ponudnike hrane in jim s tem olajšati preskrbo v teh občutljivih časih. V okviru projekta Z roko v roki do kakovostne prehrane so izdelali seznam 30 lokalnih ponudnikov iz Dolenjske in Bele krajine. Seznam želijo še dopolnjevati, zato vabijo, vse potencialne ponudnike iz območja Dolenjske in Bele krajine, da jim sporočite svoje kontaktne podatke na e-naslov: [email protected]. Podatke bomo z veseljem objavili.

Povezava na celotno novico TUKAJ.

Občina Semič:

V želji po čim večji samooskrbnosti in uživanju domače, zdrave hrane, vas obveščamo, da zbiramo aktualno ponudbo lokalnih ponudnikov v Občini Semič. Pripravili smo seznam ponudnikov in njihove ponudbe, ki ga bomo, na podlagi vaših podatkov, sproti dopolnjevali. Zato vse, ki imate viške in ste registrirani, prosimo, da nas pokličete na telefonsko številko Občine Semič: 07/356 53 60. Ponudniki iz trenutnega seznama se z uvrstitvijo nanj strinjajo.

Na spletni strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, lahko spremljate navodila in priporočila ministrstva TUKAJ.

Priponke

Vir: Občina Črnomelj, Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj