Na vsebino

Kulturna dediščina mesta Črnomelj

V okviru evropskih dni kulturne dediščine smo danes izvedli tehniški dan za učence 8. in 9. razreda ter za učence PPVI 4, 5, 6 OŠ Milke Šobar Nataše z naslovom Kulturna dediščina mesta Črnomelj.

Ko smo se v razredu pogovorili o tem, kaj dediščina je, katere vrste dediščine poznamo, smo si dediščino kraja najprej ogledali na fotografijah in posnetku. Obiskali smo Mestno muzejsko zbirko Črnomelj, kjer sta nas sprejela Janez Weiss in Vita Jankovič. Zgodovinar nam je doživeto in prepričljivo predstavil listino in njen pomen. Zelo smo uživali v poučni delavnici z Vito, kjer smo sestavili svojo listino in na njo odtisnili čisto pravi pečat. Seznanila nas je tudi s preteklostjo mesta Črnomelj. Sledil je učni sprehod po mestu s poudarkom na stavbni dediščini kraja. Dan smo zaključili v razredu, kjer smo strnili vtise dneva v skupinski likovni nalogi, v kateri smo upodobili naše mesto.

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj