Na vsebino

Kot da ni dovolj: "Komisija trenutno ne prejema podatkov o transakcijah"

Komisija za preprečevanje korupcije obvešča, da se zaradi ukrepov, ki jih je za preprečevanje možnosti širjenja korona virusa sprejela Uprava RS za javna plačila, do nadaljnjega ne bodo posodabljali podatki o izvedenih transakcijah v aplikaciji Erar.

Komisija za preprečevanje korupcije ima z Upravo RS za javna plačila (UJP) sklenjen dogovor o posredovanju podatkov plačilnih transakcij v breme zavezancev po Zakonu o dostopu do informacij javnega značaja in podatkov prejetih e-računov proračunskih uporabnikov. UJP je komisijo 16. marca obvestil, da bodo zaradi ukrepov za preprečevanje možnosti širjenja korona virusa od 17. marca 2020 do preklica izvajali le nujne naloge, povezane z izvajanjem plačilnih in drugih storitev za proračunske uporabnike, in da komisiji v tem času ne bodo posredovali podatkov o transakcijah in e-računih.

Zaradi tega se tudi podatki v aplikaciji Erar od 17. marca naprej ne posodabljajo, saj so objave o transakcijah in e-računih v Erarju odvisne zgolj od podatkov, ki jih Komisiji za preprečevanje korupcije posreduje UJP.

Takoj, ko bodo podatki s strani UJP spet na voljo, bodo objavljeni tudi v Erarju.

Vir: ERAR

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj