Na vsebino

Korona: V Beli krajini včeraj spet dvomestni

V torek so opravili 2104 PCR testov na okužbo z novim koronavirusom, pri čemer je bilo potrjenih 73 okužb. Delež pozitivnih testov je bil tako 3,5-odstoten in je višji kot dan pred tem, ko je znašal 2,8 odstotka.

V bolnišnicah je zaradi covida hospitaliziranih 52 ljudi, od tega deset na intenzivni negi. V torek je zaradi koronavirusne bolezni umrla ena oseba.

Povprečje zadnjih sedmih dni po podatkih sledilnika za covid-19 znaša 30,7, 14-dnevna pojavnost na 100 tisoč prebivalcev pa 20,2. Po ocenah NIJZ je trenutno v državi 427 aktivnih primerov okužbe.

V Beli krajini so včeraj potrdili 12 novih primerov okužbe, dan prej 6: Črnomelj 9 (dan prej 2), Metlika 3 (dan prej 1), Semič 0 (dan prej 3).

Število aktivnih primerov okužbe se je v Beli krajini povzpelo na 32: Črnomelj 17, Metlika 12, Semič 3.

Poklukar opozarja na resne razmere

O trenutnih epidemioloških razmerah in o ukrepih za obvladovanje okužb s covidom-19 pa prav ta trenutek poteka razprava tudi na Brdu pri Kranju, kjer poteka delovni sestanek predsednika vlade Janeza Janše s slovenskimi županjami in župani. Srečanja se je udeležil tudi zdravstveni minister Janez Poklukar. "Razmere glede novega koronavirusa v Sloveniji so resne. Občutek varnosti, ki smo mu priča v teh dneh na podlagi ugodnih epidemioloških številk, ne prinaša varne jeseni," je izpostavil minister. Opozoril je, da novakoronavirusna različica ni prisotna samo v naši neposredni bližini, ampak je vedno bolj razširjena tudi v Sloveniji.

Neuradno je bilo ta teden potrjenih 70 primerov delta različice, kar je več kot prej v vseh sedmih tednih. Po besedah ministra je ta različica tudi 50-odstotno bolj nalezljiva.

Vir: STA, MMC, covid-19 sledilnik

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
1410
2010
2113
2219
2310
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj