Na vsebino

Kolektivna blagovna znamka "Belokranjsko"

V torek, 31. januarja 2023 je potekalo tretje ocenjevanje v sklpou LAS projekta "Kolektivna blagovna znamka destinacije Bela krajina".

Strokovna komisija v sestavi prof. dr. Janeze Bogataja ter Francija Jezerška in Mojce Polak so ocenjevali jedi oz. pijače šestih belokranjskih gostinskih ponudnikov.

Ocenjevalni kriteriji so obsegali izvor živil oz. sestavin v jedi, vonj, okus; strokovno pripravo in način postrežbe; oblikovanje; povezanost s temo; uporabnost; trajnostno in družbeno odgovorno poslovanje ponudnika ter nagrajenost.

Z ocenjevanjem smo pričeli na Krasincu v Gostišču Kapušin in nadaljevali v Podzemlju v Gostišču Veselič, potem v Metliki v Hotelu Bela krajina in v semiškem Hotelu Smuk. Z ocenjevanjem smo zaključili v Črnomlju, v Gostilni Müller ter v Kavarni in slaščičarni Sweet & Rich.

Strokovno komisijo je najbolj razveselilo dejstvo, da je na razmeroma majhnem geografskem prostoru zadovoljivo število kakovostne gastronomske ponudbe ter da več kot 90% vseh ponudnikov uporablja živila lokalnih proizvajalcev.

Ocenjenih je bilo skupno 23 jedi iz t.i. gastronomske piramide Bele krajine oz. hišnih jedi. Pozitivno ocenjene bodo pridobile certifikat kakovosti Belokranjsko/Bela krajina finest

Vir: RIC Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj