Na vsebino

Kljub dežju aktivna sreda v HSD Metlika in Črnomelj

Deževno sredo so si v Hiši Sadeži družbe Metlika posladkali z vaflji. Vsi so sodelovali s prostovoljko Biserko pri pripravi, zato so vsem zelo teknili. V polovico testa so dodali kakav, da so bili na pogled še bolj vabljivi. Postregli so si jih s stopljeno čokolado in marmelado.

Ker je napis na vhodnih vratih že obledel, so izdelali novega, svežega. Barve so kar zasijale in prepričani so, da bo v sedanji 3D tehniki viden že na daleč ter da bo dolgo kljuboval poletnim sončnim žarkom. Če pa slučajno ne bo, se bodo pa na poletnem taboru znova lotili dela. Hiša mora biti razpoznavna na daleč.

Prostovoljec Mirko je pripravil prav posebno pico na naribanem krompirju. Psssst, gre za skrivnostne recepte, ki ostanejo na počitniškem taboru.

V Hiši Sadeži družbe v Črnomlju pa so se včeraj v sodelovanju z Univerzo za tretje življenjsko obdobje, ki deluje pod okriljem ZIK Črnomelj, udeležili delavnice kvačkanja. Pridno so vihteli ročice in vsak je imel gorečo željo priti do končnega izdelka. Občudovali so tudi izdelke, ki so jih naredile že izkušene gospe. Tako so se prav z njimi učili tkanja medgeneracijskih vezi. Dogodek jim bo seveda ostal v lepem spominu.

V času, ko so otroci pridno ustvarjali, so kuharice tudi tokrat odlično opravile svoje delo. Kljub obilici dela v kuhinji, je bilo kosilo odlično in z vsemi priboljški pravočasno na mizi.

Vir: HSD Metlika, HSD Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj