Na vsebino

Inšpekcijski nadzor nad posegi v območju občinskih cest

Foto: Jošt Gantar
Foto: Jošt Gantar

Inšpektor Službe za medobčinski inšpekcijski nadzor Skupne občinske uprave občin Dolenjske in Bele krajine je od 18. marca do 10. maja izvajal redne nadzore glede ustreznosti izvajanja posegov v območju cest. Nadzori so bili usmerjeni v preverjanje zagotavljanja ustrezne preglednosti občinskih cest zaradi razrasle vegetacije ob cestah, nadzora nad onesnaževanjem občinskih cest, vleko hlodovine po občinskih cestah, nedovoljenim odvajanjem meteornih voda in namestitvijo snegolovov na objekte ter postavljeno prometno signalizacijo ob občinskih cestah.

Inšpekcijski organ je največ nepravilnosti ugotovil v primeru nedovoljenega odvajanja meteornih voda na občinske ceste in opustitev del za preprečevanje vsutja snega iz streh na ceste. Glede ugotovljenih nepravilnosti so bili v večini primerov uvedeni upravni inšpekcijski postopki, so še sporočili iz Skupne občinske uprave občin Dolenjske in Bele krajine.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj