Na vsebino

Jutri bo večinoma suho, ponekod vetrovno in hladno

Ponoči bodo padavine v osrednji, zahodni in deloma severni Sloveniji ponehale, meja sneženja na jugu pa se bo še malo znižala. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, ki bo v drugem delu noči slabela. V vzhodnih in severnih krajih bo pihal severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, v Gornjesavski dolini malo pod 0 °C.

Jutri dopoldne bodo padavine povsod ponehale, popoldne se bo od zahoda začelo počasi jasniti. Predvsem v vzhodni in deloma severni Sloveniji bo še pihal severni veter, burja na Primorskem pa bo čez dan ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem do 15 °C.

Burja na Primorskem bo v prvem delu noči ponekod v sunkih še presegala hitrost 100 km/h, v drugem delu noči pa bo slabela.

V torek bo sprva precej jasno, nato delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod v notranjosti Slovenije slana. V sredo bo sprva precej jasno, čez dan pa se bo od zahoda oblačnost povečala. Zapihal bo jugozahodnik. Proti večeru bo na zahodu začelo rahlo deževati. V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo krajevne padavine, popoldne predvsem plohe.

Ciklon z vremensko fronto se počasi umika iznad naših krajev proti vzhodu. K nam od severa doteka hladen in vlažen zrak.

Vir: ARSO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj