Na vsebino

Jutri bo deževno, veter bo popoldne oslabel

Zvečer in ponoči bo oblačno. Padavine se bodo na zahodu okrepile, deževalo bo tudi v južni in osrednji Sloveniji. Na Primorskem in Notranjskem ter na severovzhodu države bo pihal okrepljen južni veter. Temperature bodo od 2 do 8, na Goriškem in ob morju do 12 °C.

Jutri bo oblačno in deževno, najmanj padavin bo na severovzhodu. Meja sneženja bo večji del dneva na nadmorski višini okoli 1500 m. Veter bo popoldne oslabel. Temperature bodo od 7 do 14, hladneje bo le v nekaterih dolinah na območju Julijskih Alp.

OPOZORILO

Zvečer in ponoči lahko južni veter ob naši obali preseže hitrost 70 km/h. V gorah se bo zelo povečala nevarnost snežnih plazov. Vodotoki v zahodni, osrednji in južni Sloveniji bodo močneje narasli. Povišano bo tudi plimovanje morja.

V noči na nedeljo bo dež zajel tudi severovzhod države, meja sneženja se bo na severozahodu spustila do okoli 800 m nad morjem. Do jutra bodo padavine v glavnem že ponehale. V nedeljo bo spremenljivo oblačno, nastale bodo posamezne plohe.

V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno in nekoliko hladneje. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja.

Nad vzhodnim Atlantikom in zahodno Evropo je globoko ciklonsko območje. Vremenska fronta je dosegla zahodne Alpe. Pred njo k nam z okrepljenim južnim do jugozahodnim vetrom priteka postopno toplejši in zelo vlažen zrak.

Vir: ARSO

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
1410
2010
2113
2219
2310
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj