Na vsebino

Jožefa Slanc praznovala okroglih 90 let

23. februarja je 90 let dopolnila Jožefa Slanc iz Čuril pri Metliki. Gospa Jožefa je odraščala v družini s petimi otroki v vasici Krivoglavice. Z možem sta se nato ustalila v vasi Čurile, kjer sta si ustvarila dom in družino. Življenje je posvetila družini in delu na kmetiji, potem pa je pri 40-tih izgubila moža. Čeprav jo je izguba življenjskega sopotnika močno pretresla, ji volje, moči in veselja do dela ni zmanjkalo vse do danes.

Gospa Jožefa v domači hiši še vedno postori vsa opravila in se odpravi na sprehod. Pri 90-ih se še vedno usede za volan in se odpravi v trgovino ter drugih manjših opravkih. Velja za zelo družabno bitje. Tako že 20 let prepeva v zboru društva upokojencev Metlika, aktivna je tudi v Šoli zdravja. V projektu Moja dežela lepa in gostoljubna pa je bila prejemnica priznanja za urejenost okolice hiše.

Jožefa Slanc redno spremlja vse dnevne dogodke. Zaposlena je bila v metliškem Kometu, v popoldanskem času pa je mojstrsko šivala obleke in kostume. V veliko veselje so ji ročna dela, tudi izdelovanje pisanic, ki jih rada podari prijateljem. Skozi leta jo je krasila delovna zagnanost in sloga v družini.

Gospe Jožefi so ob treh otrocih, šestih vnukih, osmih pravnukih in prijateljih, vse dobro zaželeli tudi predstavniki krajevne organizacije Rdečega križa Rosalnice, občinske organizacije Rdečega križa Metlika, društva upokojencev Metlika ter metliška županja Martina Legan Janžekovič.

Vir: Rdeči križ Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj