Na vsebino

Javno povabilo za usposabljanje brezposelnih mladih

Zavod RS za zaposlovanje je v torek, 21. novembra, objavil javno povabilo za usposabljanje približno 1.290 brezposelnih mladih na delovnem mestu pri delodajalcih iz vse Slovenije.

Usposabljanje na delovnem mestu traja dva ali tri mesece. Vanj se lahko vključijo mlajši od 30 let, ki so najmanj 3 mesece prijavljeni v evidenci brezposelnih. Trimesečno usposabljanje je namenjeno le mladim iskalcem prve zaposlitve.

Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe,vpisane v Poslovni register Slovenije, in izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo. Ponudbe za usposabljanje brezposelnih mladih lahko oddate do razdelitve sredstev oziroma najkasneje do konca novembra prihodnje leto na območno službo, ki je pristojna glede na sedež vašega podjetja.

Usposabljanje na delovnem mestu poteka brez delovnega razmerja, pod vodstvom mentorja, ki ga zagotovi delodajalec. Mentor pri posameznem delodajalcu lahko hkrati usposablja največ 5 brezposelnih.

Delodajalcem ZRSZ za izvedeno usposabljanje povrne upravičene stroške (za dvomesečno usposabljanje 370 EUR in za trimesečno usposabljanje 493 EUR za udeleženca). Delodajalcem iz sektorjev, opredeljenih v javnem povabilu, povrnejo tudi dejanske stroške zdravniškega pregleda udeleženca.

Več informacij:

Vir: RIC Bela krajina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj