Na vsebino

Izziv A 1: Empatija

Učenci 3. b razreda OŠ Belokranjskega odreda Semič so se v sklopu projekta Izzivi podjetnosti za mlade učili sposobnosti sočustvovanja z drugo osebo in spremeniti svojo perspektivo: Občutim, kar občuti ta oseba. Naučili so se razlikovati med jezikom žiraf in jezikom volkov. Vspostavili smo pravila našega sobivanja v razredu, ob upoštevanju čustev in potreb vsakega posameznika.
Delo je potekalo po korakih:
Korak št.1: Kako govori žirafa?
Za uvidevno sodelovanje in komunikacijo potrebujemo jezik, ki nikogar ne žali in prihaja iz "srca"". Skozi igro in dejavnosti so ugotovili, da je žirafa najvišja žival z največjim srcem in z uporabo njenega jezika ( Kako se počutiš? Kaj potrebuješ? Prosim te. Oprosti mi. Hvala.) osrečujemo sebe in druge.
Korak št. 2: Kako govori volk?
Jezik volkov je oblika komunikacije, pri kateri presojamo besede drugih ljudi, jih obtožujemo ali grozimo. Ob pebiranju in igri vlog z volčjimi stavki so začutili nelagodje, žalost, jezo in jih z veseljem prevedli v žirafji jezik.
Korak št. 3: Moja čustva- tvoja čustva
Da bi lahko uporabljali "jezik žiraf" so se učenci naučili izražati svoja čustva z govorico telesa, s svojim obrazom in z besedami.
Korak št. 4: Kdo govori? Žirafa ali volk?
Skozi igro iskanja parov "Jezik žiraf- jezik volkov" so iskali ujemajoči se kartici žirafe in volka in odigrali igro vlog.
Korak št. 5: Tako ohranjamo dobre odnose
- naša pravila za razred žiraf .
Korak št. 6: Samovrednotenje
Učenci so se z učnim listom vrednotili in ugotovili, da odlično govorijo in razumejo jezik žiraf. Izdelali smo plakat in uradno postali razred žiraf.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj