Na vsebino

Izvir Krnica je očiščen

Danes je bila v Krajinskem parku Lahinja uspešno izvedena delovna akcija čiščenja izvira Krnica. Sicer manj številčna ekipa, a z veliko vneme in volje, je očistila izvir Krnica v vasi Veliki Nerajec. Izvir je bil očiščen s pomočjo vaščanov Velikega Nerajca in prostovoljcev, ki cenijo čisto naravo. Ekipa je uspešno očistila izvir, 50m dostopa do izvira Krnica, postavila novo brv za lažji dostop do izvira in odpeljala ves odvečen material.

Na delovni akciji je sodelovalo 10 ljudi, torej domačini in prostovoljci, ki so poleg svojega prostega časa in dobre volje s seboj prinesli tudi lastno opremo, ki je bila nujno potrebna, da so izvir očistili. Za vso požrtvovalnost se vodja projekta Gregor Šmalcelj, Krajinski park Lahinja in RIC Bela krajina vsem sodelujočim iskreno zahvaljujejo.

V RIC Bela krajina, ki je upravljalec Krajinskega parka Lahinja, že potekajo nadaljnji dogovori o prihajajočih delovnih akcijah, seveda ob zadovoljstvu ob uspešno opravljenih dosedanjih projektih, ki naznanjajo prebujanje parka. V prvi vrsti je plan, da se do konca leta očistita vsaj še izvira Stepanjec in Lahinja. Delovni akciji sta predvideni v mesecu decembru, v kolikor bo dopuščalo vreme. Že ob tej priložnosti pa vabimo prebivalce Male Lahinje in Bečjega Vrha, da se pridružijo. Kdaj in kje točno bo organizator še sporočil.

Delovno akcijo čiščenja izvira Krnica je financiral ZRSVN (Zavod Republike Slovenije za varstvo narave).

Vir: RIV Bela krajina, KP Lahinja

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj