Na vsebino

Informacija glede opravljanja prostovoljnih prevozov za večjo mobilnost starejših v občini Semič

Dajemo vam prve informacije v zvezi z opravljanjem PROSTOVOLJNIH PREVOZOV ZA VEČJO MOBILNOST STAREJŠIH, kar bomo v naši občini začeli izvajati z mesecem junijem tega leta:

  • Upravičeni uporabniki do brezplačne vožnje so upokojenci in invalidi z manjšimi telesnimi in duševnimi okvarami, ki so samostojni pri opravljanju vseh življenjskih potreb ter imajo prijavljeno stalno bivališče v Občini Semič.
  • Prevozi se bodo izvajali z vozilom, ki je v lasti Občine Semič, na območju Bele krajine in vključno za opravke na območju do Novega mesta. Občina Semič bo skrbela za brezhibnost vozila in za stroške goriva. Morebitno parkirnino bo plačal uporabnik prevoza.
  • Upravičenci bodo lahko uporabili prostovoljni prevoz zaradi opravkov v zdravstvenem domu, bolnišnici, lekarni in pri uradnih organih. V primeru, da bo vozilo prosto, ga bodo lahko uporabili tudi za nujne opravke v trgovini, za obisk pokopališča in podobno.
  • Prevozi se bodo izvajali od ponedeljka do petka, praviloma v času med 7. in 16. uro. Naročilo za prevoz se bo oddalo telefonsko tri delovne dni pred potrebnih prevozom.
  • Prostovoljni vozniki bodo vozniki, ki so se pri Društvu upokojencev Semič prijavili za opravljanje voženj in izpolnjujejo zahtevane zakonske pogoje za voznika.

O vseh podrobnostih v zvezi s konkretnimi aktivnostmi za opravljanje prostovoljnih prevozov, boste občanke in občani obveščeni z letakom v vsako gospodinjstvo.

Zahvaljujemo se Društvu upokojencev Semič in njihovim prostovoljcem, da so se aktivno vključili v pomoč starejšim v naši občini. Prostovoljstvo v Sloveniji ima namreč zelo dolgo tradicijo in pomembno prispeva k povezovanju ljudi v domačem okolju.

Vir: Občina Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj