Na vsebino

Industrijski center SON 4.0

Podjetje Son d.o.o. iz Vinice že več kot 30 let proizvaja profesionalno komunalno opremo ter ponuja industrijske storitve. Ob večanju strojnega parka in obsega proizvodnje so se znašli v prostorski stiski. Odločili so se za projekt širitve in nadgradnje proizvodnih kapacitet.

Projekt zajema celostno prenovo in širitev proizvodnih prostorov ter ureditev okolice v trajnostno celoto, ki zasleduje cilje energetske in snovne učinkovitosti. S projektom so začeli letos in bo predvidoma trajal do maja 2025. Celotna vrednost projekta znaša 1.366.995,75€, delež sofinanciranja pa 524.418,90€.

Investicija obsega širitev proizvodnih prostorov in strojnega parka z nakupom laserskega rezalnika najnovejše laserske tehnologije z optičnimi vlakni, uvedbo robotizacije in digitalizacije poslovanja ter nizkoenergijskega peskalnika, sanacijo obstoječih proizvodnih prostorov in ureditev zunanjih površin ter montažo sončne elektrarne in električnih polnilnic.

Ob širitvi bodo izvedli reorganizacijo in optimizacijo proizvodnje za vzpostavitev energetsko učinkovite, digitalizirane proizvodne enote. Uredili bodo ekološki kotiček s polnilnicami za električne avtomobile in kolesa, kolesarnico, prostor za sestanke v naravi, rekreativne površine ter mejico za ravnotežje in zmanjšanje vpliva na kmetijske površine, ki sledijo gospodarski coni.

Temeljni cilji projekta so modernizacija, avtomatizacija, digitalizacija ter nadgradnja strojnega parka z optimizacijo proizvodnega toka pri prehodu na industrijo 4.0 ter prijetno, varno in zdravo delovno okolje za celoten tim. Načrtovana investicija za podjetje pomeni dvig konkurenčnosti, izboljšanje okoljske učinkovitosti, tehnološke opremljenosti in delovnih pogojev.

Več informacij je dostopnih na spletnem naslovu www.son.si/projekti.

Plačana objava.

Vir: SON d.o.o.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj